среда, 8 марта 2023 г.

Урок обществоведения- дебаты на тему "Выборы"

21. veebruaril toimus meie ühiskonnaõpetuse tunnis debatt, kus omavahel võistlesid õpilaste poolt loodud parteid. Debatist võttis osa ka sõltumatu ekspert, kelleks oli meie raamatukoguhoidja Valentina Kuznetsova. Õpetaja- Riina Trankmann.

Kokku oli esindatud 6 parteid.

Esimene partei oli NSTEP - Natsionaalsotsialistlik Eesti Töötus Partei. Esindajad lubasid teha kõik, et  Ivangorod ja Petseri saaks tagastatud Eestile, langetada elektrihindu, kaotada miinimumpalk, teha Eesti taas suureks, arendada rasketööstust. Teine partei oli NSDAP - Neutraalne Suur ja Demokraatliku Arengu ning Progressi partei. Nende eesmärgiks oli suurendada hariduse finantseerimisest ja parandada riikidega omavahelisi suhteid. Kolmas partei oli VET - Vaba Eesti Tulevik. Nende eesmärgiks oli elektri hindade alandamine ja korruptsiooni vähendamine. Neljas partei oli EKPAMSETIP - Eesti Konservatiivne Primitivistlik Antiprogressivistlik Monarhistlik Separatistlik Etnoplüralistlik Traditsionalistlik Isolationistlik Partei. Nad hindasid ajalugu ning kultuuri, nende eesmärk oli vähendada sisse- ja väljarännet, samuti stimuleerida majandust kohalike ettevõtete toetamise kaudu. Viies partei oli HTT - Helge Tulevik Teismelistele. Nende eesmärk oli kiusamise probleemi lahendamine ja psühhologiline abi. Kuues viimane partei oli LSVKE - Loodus- ja sotsiaalsete vähemuste kaitse erakond. Nad kuulavad kõiki ära, tõstavad pensione, eraldavad teismelistele välismaal õppimiseks raha. 

See tund meeldis kõigile,  üks õpilane ütles: "Väga huvitav oli kuulata klassikaaslaste ideid ja mõttekäike, arutada nendega poliitilisi teemasid ja valida erakondi"
Kokkuvõtteks tahame öelda, et me saime väga kasuliku ja hinnalise kogemuse. Tahame, et sellised tunnid toimuksid sagedamini.

9c klassi õpilased
Timofei ja Artjom