вторник, 10 октября 2023 г.

8В, 8C Haridusprogramm „MERITSI RIKKAKS". Kultuurisadiku programm.

04.10.2023.

Kultuurisaadiku programm 

Eesti ajaloomuuseum, Paksu Margareeta ja Suurgildi hoone ekspositsioon. Tallinn.

Haridusprogramm „ MERITSI RIKKAKS"

Kultuurisaadiku programmi raames külastasid meie kaheksandikud Eesti ajaloomuuseumi, Paksu Margareeta ja Suurgildi hoone ekspositsiooni Tallinnas. Tallinn on oma vanalinna osaga suurepärane õpikeskkond keskaja teemaga lähemalt tutvumiseks.
04.10.2023 osalesid 8.b ja 8.c klasside õpilased haridusprogrammis "Meritsi rikkaks" (koostöös Eesti Meremuuseumi Paksu Margareetaga). Tunni eesmärk oli tutvustada keskaegset kaubandust nii maal kui ka merel. Õpilased said teada, kuidas toimis Hansa Liit, mis linnad sinna kuulusid ja milline tähtsus oli liidul keskaegses kaubanduses. Nad uurisid, kust ja kuidas jõudis kaup Eesti aladele, vaatasid, kuidas käis arveldamine keskaegsete maksevahenditega ning püüdsid selgust saada toonaste kaupade ja mõõtühikute süsteemis. Tund toimus kahes muuseumis: Paksu Margareeta ja Suurgildi hoone ekspositsioonis, aga lõunasöök oli restoranis III Draakon. Õpilased olid üllatunud, et puljongi tarvis lusikat ei antud ja nad pidid seda jooma keskaegse kombe kohaselt üle kausi serva luristades.
Õpilaste tagasiside oli positiivne: meeldis õpitut üle korrata keskaegset olustikku ja esemeid oma silmaga üle vaadates, käega katsudes oskusi proovile panna. Õpilastel tuli meeskonnatööna kokku sobitada ajajoon oluliste sündmuste toimumise järjekorrast, samuti elevust valmistas köie valmistamine. Keskaegsete lõhnade nuusutamine ja nende äraarvamine oli ka väga põnev.
Täname meie kooli õppealajuhataja Tatjana Gromovat ja projektijuht Galina Safronovat selle suurepärase võimaluse eest.
8.b ja 8.c klassijuhatajad
Svetlana Jarušina ja Oksana Meipalu